7 vragen over de terugkeer van BlackBerry's

Mensen die uitkijken naar een nieuwe BlackBerry kunnen vanaf 31 mei de nieuwe smartphone van TCL kopen: een smartphone met fysiek BlackBerry-toetsenbord en Android 7.1. Is dit het begin van een voorzichtige terugkeer van BlackBerry's?

Vorig jaar gaf BlackBerry de hardwarebusiness officieel op en nu licentieert het zijn smartphones aan IEM TCL Communication. Het Canadese BlackBerry richt zich nu meer op software en beveiligingstools. Eind mei komt de KEYone - BlackBerry-hardware met Android - op de markt. Kunnen BlackBerry's nou een comeback maken en weer meetellen in de smartphonemarkt?

1. Hoe diep is BlackBerry gevallen?

In het vorige decennium stond het bedrijf aan de top, maar het tij keerde sterk na de komst van iPhone en Android. Het marktaandeel van BlackBerry is volgens sommige marktvorsers effectief nul procent.

Lees ook: 5 technologieën die zo goed als verdwenen zijn: BlackBerry-toestellen

In het vorige decennium voerden vrijwel verdwenen giganten als Nokia en BlackBerry de mobiele hitlijsten aan, maar die zijn nu nergens meer te bekennen. In het eerste kwartaal van 2017 zijn volgens onderzoeksbureau IDC de grote drie Samsung (23 procent), Apple (15 procent) en Huawei (10 procent).

Related:
1 2 3 4 5 Page 1
Page 1 of 5
Bing’s AI chatbot came to work for me. I had to fire it.
Shop Tech Products at Amazon